Onze laptops goed terecht gekomen
01/05/2017
Afbeelding het invullen van een toets
Geen wachtlijsten bij DCTwente
08/06/2017
Toon alles

Training sTeun in de rug

Ik ben 9 keer bij DCTwente geweest. Ik heb geleerd dat ik niet zo snel boos moet worden. En daar heb ik trucjes voor geleerd.

  1. tafels 11 en 12
  2. denkpuzzel (voetbal spelers opnoemen)
  3. gedachte opschrijven en weggooien
  4. hond uit laten
  5. oren truck

Dat is heel fijn, want ander bleef ik maar boos. Ik heb mijn boek ook mee naar school genomen en over gepraat met de ib-juf. Zij weet de regels nu ook en vertelt dit aan mijn juf en meester. Op school ben ik nu minder boos.

Groet, Nero


Ik heb de (s)Teun voor Nero als iets positiefs ervaren. Nero heeft soms moeite om zijn emoties te reguleren, wat dan in boze buien resulteerde en het gevoel te hebben dat hij niets goeds doet of kan. Deze momenten heeft hij kunnen bespreken met de begeleidster. Hij vond het prettig om dit met haar te bespreken, de begeleidster luisterde naar Nero zonder oordeel te hebben over de situatie. Ze bespraken wat er was gebeurd, wat hij goed heeft gedaan in de situatie en hoe hij het eventueel anders zou kunnen doen. Nero voelde dat hij serieus genomen werd tijdens de sessies en uitte zich goed bij haar.

Na elke bijeenkomst werd ik op de hoogte gebracht wat er was besproken en hoe het huiswerk er de komende tijd uit zou zien. De begeleidster bood hulp als we ergens tegen aanliepen, zowel thuis als op school heeft ze hierin een betrokken rol vervuld.

Nero leerde dat er verschillende manieren zijn om om te gaan met vervelende situaties. Voor hem helpt het vooral om even uit de situatie te gaan zoals de hond uitlaten, rondje rennen over het schoolplein, op briefjes schrijven waarom hij boos is en deze weg laten gooien zonder deze aan anderen te laten lezen (hij mocht hier dan ook alles opschrijven wat hem dwars zat). Ook denkt hij erover hoe zijn beste vriend zou reageren en hij kan zijn oren bewegen zodat hij weer tot rust komt.

We hebben het huiswerk altijd gemaakt en kwamen hierdoor soms tot mooie gesprekken. Tevens hebben we school betrokken over de bijeenkomsten die we hebben gehad met de begeleidster, zodat de school ook weet hoe hij om te gaan met zijn emoties.

Nero is door dit alles bedachtzamer geworden en weet nu welke actie welke reactie tot gevolg kan hebben. Het is een proces dat we door gaan met Nero waarbij herhaling van belang is, af en toe de map erbij pakken om met elkaar sommige situaties te bespreken. Herhaling en uitleg over zijn gedrag zal ervoor zorgen dat hij minder boze buien heeft. Tot nu toe heeft hij veel minder last van deze buien en uit hij zich beter.

 

Groet, de moeder van Nero