Succesverhaal: ‘Ik ben geslaagd met een 7,3 en ik kan verder met mijn vervolgstudie’.

Wintereditie van de dyslexiekrant
18/12/2018
Cito en dyslexie: hoe houd je rekening met dyslexie?
09/01/2019
Toon alles

Succesverhaal: ‘Ik ben geslaagd met een 7,3 en ik kan verder met mijn vervolgstudie’.

Succesverhaal: ‘Ik ben geslaagd met een 7,3 en ik kan verder met mijn vervolgstudie’.

Ik heb het DCTwente benaderd om mij te helpen met mijn examen Nederlands, aangezien ik voor dit vak al twee keer was gezakt. Voor de vreemde talen was ik direct geslaagd. Nadat de afspraak met DCTwente gemaakt was, kreeg ik direct een goed voorstel aangeboden, afgepast op het herexamen. Ik had ongeveer 2 maanden de tijd om me nogmaals voor te bereiden, samen met de behandelaar van DCTwente. Mijn particuliere opleiding deed weinig voor mij. Mijn behandelaar heeft gelukkig een examenadvies naar de school gestuurd (volgens de voorwaarden van het Ministerie van Onderwijs) over hoe het examen afgelegd moest worden met verschillende voorstellen, aangepast aan dyslexie. Dit heeft geholpen en in alle rust en met wat extra tijd kon ik het herexamen maken. Ik ben geslaagd met een 7,3 en ik kan verder met mijn vervolgstudie. Misschien ga ik het centrum nog wel eens benaderen als ik in moeilijkheden kom. Ik heb het als zeer prettig ervaren en kan iedereen met lees- en spellingproblemen dit aanbevelen.