Kennismakingsevent 19 maart ‘Samen verder’

DCTwente en IJsselgroep samen verder
23/01/2020
Bereikbaarheid DCTwente
15/04/2020
Toon alles

Kennismakingsevent 19 maart ‘Samen verder’

Het kennisevenement van 19 maart gaat vanwege de verscherpte maatregelen van de overheid rond het coronavirus niet door.
Uiteraard gaan wij zodra dit mogelijk is een nieuwe datum plannen. U wordt daarover geïnformeerd.

 

DCTwente en IJsselgroep zijn in 2020 samen van start gegaan. Is dit voor u interessant? Levert de nieuwe combinatie voor u concrete voordelen op? En voor u net zo belangrijk: wat is IJsselgroep voor een organisatie, waar staan ze voor? Ontdek het op 19 maart van 15.00 tot 17.00 uur tijdens de kennismakingssessie ‘Samen verder’ …

IJsselgroep logo org
DCT logo

 

 

 

 

 

Onderwijs en zorg

Tijdens de inspirerende bijeenkomst combineert u twee werelden: onderwijs en zorg. Jos Cöp geeft u een inkijk in de ‘staat van het (taal- en lees)onderwijs’ en geeft zijn visie op toekomstbestendig onderwijs. Anette Reessink gaat in op jeugdzorg en gedrag in relatie tot het onderwijs. Gericht op het best passende onderwijs voor kinderen. U (her)ontdekt kansen in de driehoek ‘school, ouders/kind en behandelaar’.

Proeven

Naast de inhoudelijke kant is er uiteraard tijd om elkaar (beter) te leren kennen. Wat vindt u belangrijk, wat is interessant voor u en uw school/organisatie? En welke combinaties zijn de moeite waard om samen te verkennen?

 

Programma

  • 14.30 uur: inloop en ontvangst
  • 15.00 uur: welkom door John Hoeberichts van IJsselgroep
  • 15.15 uur: Keynote Jos Cöp ‘Taal en lezen maken het verschil in de 21e eeuw’’
  • 16.00 uur: break
  • 16.15 uur: Keynote Anette Reessink ‘Het best passende onderwijs voor onze kinderen: een gezamenlijke uitdaging’
  • 17.00 uur: borrel met bite

Keynotes

Taal en lezen maken het verschil in de 21e eeuw

Jos Cöp is onderwijskundige, (interim) schoolleider, adviseur, ontwikkelaar en spreker

Het onderwijs is volop in beweging. Maar waar zijn we nu precies naar op weg? Hoe zal de school er straks uitzien? Wat is de basis van een toekomstbestendig onderwijsconcept? Hoe maken we het leren persoonlijker? En hoe gaan we ervoor zorgen dat elk kind voldoende geletterd de school verlaat? Allemaal urgente vragen die schreeuwen om antwoorden die verder gaan dan het modieus meebuigen met de onderwijshypes die zich aandienen. Het mooie is dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. ‘Doen wat echt werkt’, ‘focus op wat het verschil maakt’ en ‘houd het in ieder geval simpel’ zijn de sleutels die we nodig hebben.

Het best passende onderwijs voor onze kinderen: een gezamenlijke uitdaging

Anette Reessink is Kinder- en jeugdpsycholoog, Regiebehandelaar dyslexiezorg en BGGZ/ZGGZ en Gedragswetenschapper

Welke kansen zijn er als het gaat om de verbinding tussen onderwijs en jeugdzorg. Met name de koppeling tussen beide terreinen en een goede afstemming zorgt voor het best passende onderwijs voor onze kinderen. Hoe ziet dit er in de praktijk uit? Welke verbeteringen kunnen wij samen realiseren. En wat zijn goede voorbeelden uit de praktijk. Interessante vragen waar Anette haar visie op geeft.

Voor wie

Deze kleinschalige sessie is voor IB-ers, orthopedagogen en psychologen en directeuren primair onderwijs in de regio Twente. Natuurlijk is er tijd en ruimte om op een ontspannen manier met elkaar in gesprek te gaan.

Gegevens op een rij

  • Datum: 19 maart 2020
  • Locatie: Frans op den Bult, Hengelosestraat 6, Deurningen
  • Tijd: vanaf 14.30 uur
  • Parkeren: voldoende parkeerruimte

Aanmelden

Combineer mooie inhoud met een prettige kennismaking. En ontdek de kracht van nieuwe combinaties in de wereld van onderwijs en zorg. Kortom: meld u aan voor de sessie. U bent van harte welkom.

Meer informatie

Wilt u meer weten of heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact op met Herman Giesbers: 06 22 93 89 52, herman.giesbers@ijsselgroep.nl