Afbeelding het invullen van een toets
CITO richtlijnen voor kinderen met dyslexie en/of dyscalculie
26/10/2016
Cursus werkwoordspelling succesvol afgerond!
19/12/2016
Toon alles

Ouders van een kanjer

Even voorstellen, ik ben Carla en de moeder van Thijs. Over een kleine 20 lessen heeft hij er 60 lessen op zitten bij Dyslexie Centrum Twente.

Van een kind die het vertikte om te lezen, die niet mee deed met karaoke en die altijd het laagste scoorde met lezen en spelling op school, zien we nu duidelijk vooruitgang.

Hij leest nu op een beter niveau. Met spelling is zijn achterstand helemaal weggewerkt en kan hij nu meekomen met zijn klasgenoten.

Veel factoren hebben hieraan bijgedragen:
Goede lessen van DCT met goede lesmaterialen en een betrokken behandelaar, drie keer in de week samen huiswerk maken, om de dag vijftien minuten lezen en om de dag Daisy lezen. En als laatste maar zeker niet minder belangrijk, een goede begeleiding op zijn school.

Het is het allemaal waard.
Om je zoon te zien stralen na het behalen van zijn eerste voldoende voor een dictee, om te zien dat hij al een beetje de ondertiteling van een televisie programma kan lezen, en dat hij zelf zijn Sinterklaas gedichtje kan en wil voorlezen, zijn signalen voor ons om gemotiveerd te blijven begeleiden.

Graag waren we doorgegaan met het volgen van de DCT lessen tot het einde van zijn basisschool, wetend dat hij dan alle regels die de basis vormen van onze taal zich helemaal eigen heeft kunnen maken. Helaas voor ons zitten de 60 lessen er bijna op en is dat niet mogelijk.
Maar wij zijn door deze positieve resultaten gemotiveerd genoeg geraakt om ervoor te zorgen dat ons kind, goed voorbereid kan beginnen aan een middelbare schoolopleiding en een leven met dyslexie.

Met hartelijke groet,

Erwin en Carla