Juni 2020: Kick

Kick heeft een werkstuk gemaakt over dyslexie. Eén van de hoofdstukken gaat over wat het voor Kick betekent om dyslexie te hebben. Dat heeft hij hieronder beschreven. Wat een kanjer is het hè!

Wat betekent dyslexie voor mij?

Toen ik in groep 3 zat bij juffrouw Daphne lukte het lezen en spellen niet zo goed als bij andere kinderen. Ook het schrijven van woorden lukte minder dan hoe de andere kinderen het deden. Juffrouw Daphne ging hierover praten met papa en mama. Toen ik 7 jaar was heb ik een dyslexie onderzoek gedaan. Ik moest allemaal testjes doen zoals het schrijven van woordjes, stukjes lezen en oefeningen voor mijn geheugen. Dit vond ik erg leuk.

Uit dit onderzoek bleek dat ik ernstige dyslexie heb 😊

In het begin boeide mij dit niks omdat ik niet eens wist wat het was en betekende. Na de loop van de tijd vond ik het toch niet zo leuk omdat ik de hele tijd bezig moet zijn voor dyslexie. Iedere week (al 55 keer!) ga ik op maandag naar juf Marlou (maar in de Corona tijd niet; maandag ga ik verder). En daar moet ik lezen, schrijven en soms mag ik een spelletje doen. Het laatste deel is het leukst 😊😊. Met deze lessen ben ik bijna klaar, omdat er in totaal 60 lessen zijn.

Ook moet ik 4 keer in de week thuis een kwartier lezen en spellingoefeningen doen. Dit vind ik niet leuk omdat ik liever andere dingen. Lezen en schrijven is niet mijn hobby.

Soms vraag ik me af hoe mijn leven zou zijn zonder dyslexie. Dan heb ik veel meer tijd voor andere leuke dingen, zoals spelen met vriendjes in de avond (want dan moet ik altijd lezen).

Dyslexie is voor mij ook heel lastig omdat ik op school heel veel moet lezen en schrijven voor alle vakken zoals taal, lezen, redactiesommen en bijvoorbeeld dit werkstuk. Daarom krijg ik bij sommige dingen iets langer de tijd (zoals bij Cito toetsen) of wordt het voorgelezen voor mij.

Door de lessen ben ik wel beter geworden in lezen en spellen. Aan het begin van de lessen bij Marlou zijn er doelen gesteld. Er zijn testen afgenomen en hieruit blijkt dat de doelen zijn gehaald. Papa en mama zeggen ook dat het lezen en spellen nu veel beter gaat dan voordat ik begon met de lessen.

Als ik zelf terugkijk naar hoe ik was in groep 3 dan weet ik niet meer goed hoe het lezen toen ging. Schrijven en spellen gaat veel beter.

Mei 2020: Amber

Hallo ik ben AMBER  en ik ben 9 jaar.

mijn hobby’s zijn,

  • ballet
  • spelen
  • tekenen
  • lezen

Ballet
Is mijn sport, dit doe ik elke woensdag middag.
Ik krijg les van juf Saskia, zij is heel lief en ze geeft goed les en ik zit er al 4 jaar bij.

Spelen
Ik speel graag buiten met kinderen die bij ons op het plein wonen.  Dat is altijd gezellig. We spelen het spel ¨babybal¨, dan vaak.

Tekenen
Met slecht weer zit ik graag thuis, en maak ik mooie tekeningen voor iedereen die ik lief vindt.

LEZEN
Lezen is voor mij heel belangrijk, omdat ik dyslexie heb. Dit doe ik vaak in de ochtend in bed. Want dan ben ik geconcentreerd. Door Mariette ben ik lezen leuk gaan vinden. Ik lees nu boeken wat ik leuk vindt. Ik ben Mariette daar dankbaar voor.

Groetjes van Amber.

Maart 2020: Lucas

Ik ben Lucas en ik ben 9 jaar. Ik houd van paardrijden, dat is een leuke sport. Ik rijd op een Fries, dat is een zwart paard. We krijgen les met z’n zessen in de manege. De manege heet Leijerweerd. School is hartstikke leuk en ik zit in groep 6. Buitenspelen is leuk en ik heb veel vriendjes. Verstoptikkertje vind ik een leuk spelletje.

Dyslexie is lastig, maar bij Linda is het heel leuk. Lezen vind ik leuk om te doen en ik houd van spelletjes. Ik heb al 16 dikke boeken uitgelezen. Ik ben blij met mijn boekendiploma’s.

 

Groetjes Lucas

Februari 2020: Nikai

Hoi ik ben Nikai en ik ben 11 jaar.

Ik zit op de Vonder in groep 8, volgend jaar ga ik naar het voortgezet.
Ik woon in Borne met mijn moeder, vader en zus.
Mijn hobby’s zijn voetballen en op de PS4 spelen, vooral Fifa. Ik voetbal ook graag met mijn vrienden bij school op het plein.
Ik vind het soms wel vervelend dat ik dyslexie heb, omdat ik hierdoor minder snel kan leren dan anderen. Ik kom sinds vorig jaar 12 januari bij de dyslexiebegeleiding. Lezen en spelling lukt al veel beter. Ik vind het wel leuk om naar de dyslexie te gaan, want het is altijd heel gezellig met Juliëtte. We doen altijd hele leuke dingen waar je ook van leert, zoals Taalblobs. De tijd is zo voorbij.

Groetjes Nikai

Januari 2020: Fedde

Hallo!

Ik ben Fedde, ik ben 9 jaar oud. Ik kom uit Utrecht en in de zomer ben ik verhuisd naar Twente. We bouwen een huis in Lonneker en daarom ga ik daar nu naar de St. Liduinaschool. Mijn vader heet Stijn en moeder heet Karen, mijn zus heet Julie en mijn broertje heet Wessel. Ik ben de middelste!

Vanaf de zomer heb ik elke week dyslexie behandeling met Shirley. Ik vind het niet erg om dyslexie te hebben omdat ik dan meer hulp en tijd krijg. Shirley vind ik heel aardig.

Mijn hobby is voetbal en gamen. Ik voetbal in Lonneker bij LSV in de groep JO10-2. Mijn favoriete games zijn Brawlstars, Fortnite en Minecraft. Elk jaar ga ik op wintersport en dat vind ik superleuk omdat ik wel redelijk kan skiën! In ieder geval sneller dan mijn oma!

December 2019: Tim

Hallo, ik ben Tim, ik ben 10 jaar en zit op bassisschool Paus Joannes. En ik woon met mijn moeder en mijn vader en mijn broertje en hond in huis. In de zomer ben ik niet zo blij  met mijn dyslexie, omdat mijn vrienden dan aan de deur komen. Ik doe mijn huiswerk altijd na het eten. Daarna kan ik buiten spelen.

Mijn hobby’s zijn voetbal, playstation4 en freerunnen. Dat doe ik vaak. Ik voetbal bij CVV Sparta Enschede. Veel klasgenoten ook. Freerunnen doe ik met mijn vrienden. Ik zit er niet op. En op de playstation doe ik Fortnite en Minecraft. Fortnite speel ik vaak met vrienden. Ik speel ook vaak buiten soms doe ik een nerf gevecht. Ik doe ook wel eens met een vriend van mij en een vriend van Jasper, dan hoort mijn vriend bij mij en Jaspers vriend bij hem.

November 2019: Lieke

Hoi, ik ben Lieke!

Ik ben 10 jaar en ik zit in groep 7 van de OBS Molenbeek in Boekelo. Mijn sporten zijn turnen en dansen en mijn hobby is tekenen.

Ik heb dyslexie en ik vind dat niet leuk, maar je gaat er voor naar dyslexie training. Ik leer daar veel en mijn dyslexie juffen zijn Babette en Anne. Ik ga stoppen, omdat ik nu naar typcursus ga en ik vind dat wel jammer, maar ook wel fijn. Ik kom nog wel weer terug over een tijdje. Ik heb een spellingswaaier en die heeft mij geholpen om op school minder fouten te maken en juf Kiona helpt mij ook.

Mijn boekentip voor jullie is ‘James Blond in actie’ van Fred Diks.

Veel werkplezier!

dat was Lieke!

Juli 2019: Jill

Hoi ik ben Jill,  ik ben 9 jaar oud en zit in groep 5 van de Daltonschool Lonneker.

Mijn hobby’s zijn voetbal en hockey.

Ik ga elke woensdagmiddag naar dyslexie en krijg les van Shirley.

En door het oefenen kan ik al veel beter lezen en spellen.

Dat vind ik super fijn.

Juni 2019: Julie

Hoi ik ben Julie,

Ik kom uit Enschede en ik ben 9 jaar.

Ik heb dyslexie. Donderdag moet ik naar dyslexietraining. Ik vind het leuk daar!

Anna heeft ook dyslexie zij moet ook op donderdag.

Maar Anna heeft het ’s ochtends en ik ’s middags.

Het is een soort van bijles maar dan voor kinderen met dyslexie.

Het is heel leuk vind ik. Ik heb al 2 juffen gehad, Lydia en juf Babette. Ze zijn allebei heel lief en geduldig dat is heel fijn!

Mei 2019: Mette-Mare

Hoi, mijn naam is Mette-Mare, ik ben 9 jaar en zit in groep 5 van de Wielerbaan.

Mijn hobby’s zijn Taekwondo en duiken met mijn vader.

Elke vrijdag ga ik naar Linda voor dyslexietraining. Linda leert mij goed de spellingsregels, en ik kan ook al makkelijker lezen.

Ik vind het leuk om naar Linda te gaan.

Groetjes Mette-Mare.

April 2019: Kris

Ik ben Kris en ik ben 11 jaar. Ik zit in groep 8 van de Zevenster in Denekamp. Ik hou van vissen en ben lezen leuk gaan vinden. Ik heb de dyslexiebehandeling bij DCT nu klaar. Het heeft mij heel erg geholpen om spellingfouten te verminderen en daar ben ik heel blij mee.

Ik heb een tip voor andere kinderen met dyslexie. Als het lezen moeilijk is, begin gewoon met een boek. Als je hulp krijgt gaat alles beter. In groep 5 begon ik in Harry Potter en na een paar maanden had ik het boek uit! Toen ging het veel gemakkelijker: in groep 8 had ik een wedstrijd met een vriendin en toen had ik deel 1 in een week uit, dus oefening baart kunst. Nu heb ik de hele serie uitgelezen en ben ik bezig in de Grijze Jager.

En o ja, doe vooral wat je goed kunt en leuk vindt. Dyslexie heeft niet alleen maar nadelen! Zo kom ik op school altijd met goede ideeën of oplossingen.

Maart 2019: Indi

Hoi, ik ben Indi en ben 12 jaar zit in groep 8.

Mijn hobby’s zijn voetballen, paardrijden en skiën.

Ik heb vandaag mijn dyslexie behandeling afgerond, daar ben ik heel erg trots op,

Ik heb namelijk een vooruitgang van 2 jaar geboekt in een jaar tijd!!

Het was een hele leuke tijd samen met Lydia… BEDANKT!!

We hebben vandaag ook een leuke foto gemaakt.

Groetjes Indi.

Februari 2019: Jasper

Hoi, ik ben Jasper en ik ben 12 jaar.

Ik zit in groep 8 van De Wheele in Borne.

Ik doe veel aan wedstrijdzwemmen.

Ik train vier keer in de week en in het weekend heb ik een wedstrijd.

Op donderdagmiddag na schooltijd ga ik naar DCTwente.

Mariëtte helpt mij daar goed bij mijn dyslexie.

Ik heb moeite met lezen en door Mariëtte kan ik dat al een stuk beter.

Een leuke oefening vind ik om met de woorden van spelling leuke verhalen te maken.

Meestal maak ik grappige verhalen.

 

Groetjes Jasper

November 2018: Sven

Hallo allemaal,

Ik ben Sven, en ik ben 9 jaar oud. Ik zit in groep 5 van OBS Molenbeek in Boekelo.

Mijn hobby is ijshockey, en ik train elke zondagavond op de ijsbaan in Enschede.

Naast ijshockey houd ik ook van in het bos spelen en quad rijden.

Elke maandag heb ik dyslexie training van Wies. Ik vind dit erg leuk en ga er met plezier naar toe. Ik ben ook erg vooruitgegaan met lezen en spelling door deze training.

Groetjes Sven

Oktober 2018: Luuk

Hallo allemaal,

Ik ben Luuk. Ik ben 9 jaar. Woon in Geesteren, op een boerderij samen met papa , mama en mijn 2 zusjes. Ik zit in groep 5 van basisschool “cbs de Pölle”. Mijn hobby’s zijn papa helpen op de boerderij en voetballen. Wij hebben koeien, varkens en schapen. Mijn lievelingsdier is een schaap.

Ook heb ik een leuke hond ze heet Nina. Samen met een vriendje die zelf ook dyslexie heeft hebben wij een spreekbeurt gehouden over dyslexie voor klasgenoten. Ik heb een leuke juf ze heet Inge. Door haar wordt lezen voor mij leuker en spelling iets makkelijker. Ze helpt mij supergoed!!

Groetjes Luuk

September 2018: Hidde

Hallo ik ben Hidde en ik ben 9 jaar oud.

Ik zit in groep 5 op ‘De Wielerbaan’ in Enschede.

Ik speel hockey bij EHV en op zaterdag speel ik altijd een wedstrijd.

Mijn hobby’s zijn met lego spelen, skelteren en buiten spelen. Ik speel ook

graag in het bos. Met mijn vader ga ik vaak wielrennen. Dit vind ik heel leuk.

Mijn dyslexie juf is Marlou. Ik vond lezen erg moeilijk, maar nu lees ik heel goed.

Juli 2018: Johan

Hallo ik ben Johan en ben 9 jaar.

Ik zit in groep 4 op de Windroos. Mijn hobby is voetbal. En ik heb een hele lieve dyslexie juf, zij heet Babette. En sinds ik bij DCTwente hulp krijg ben ik erg vooruit gegaan met lezen en spelling.

Groetjes Johan.

Juni 2018: Lucas en Bram

Hoi

Wij zijn Lucas en Bram en wij zijn goede vrienden.

Wij zitten bij elkaar op basissschool het Eimink in groep 6.

Ik, Bram zit op judo en stop niet tot dat ik de zwarte band heb en ik heb nu de oranje band.

Ik, Lucas zit op mountainbike en scouting ik fiets elke donderdag met een hele groep. Scouting doe ik ‘s maandags altijd en ik ga door tot de laatste groep.

Samen vinden we het leuk om te gamen en met de guns te spelen.

Wij hebben allebei dyslexie en komen elke donderdag na elkaar bij juf Mariette. Ze is een leuke juf!

We zijn bijna klaar en we hebben veel geleerd.

 

Groetjes Lucas en Bram

Mei 2018: Rick

Hallo allemaal, ik ben Rick. Vandaag 19 juni, ben ik 11 jaar geworden!
Ik zit in groep 7 van obs Glanerbrug-Zuid.
Mijn hobby’s zijn honkbal, gamen en spelen met onze hond Puck. Ook speel ik graag spelletjes.
Ik ga sinds november 2017 naar dyslexie training bij Lydia Roossink. Ik vind haar heel aardig en ze heeft me al heel veel geleerd!
Zoals je ziet op de foto speel ik honkbal bij de Tex Town Tigers in Enschede. Ik speel bij de pupillen 1 en ik vind het super gaaf! Ik vind pitchen leuk, maar speel ook 2e honk of het outfield wat ik ook leuk vind!
Nou ga ik mijn verjaardag vieren.. doei!
Rick.

April 2018: Daniek

Ik ben Daniek en ik ben 12 jaar. Ik woon in Overdinkel. Ik zit in groep 8 van de Pax Christi.

Vanaf december kom ik bij het Dyslexie Centrum Twente voor de dyslexie behandeling. Ik heb al veel geleerd en ben veel meer gaan lezen. Ik ben nu al veel beter in spelling en lezen geworden. Ik vind het lezen ook leuker, het komt onder andere door drakeneiland. Deze boeken gaan over een eiland waar kinderen naartoe gaan als ze iets fout hebben gedaan. Ik heb een boekendoos gemaakt over het boek, omdat ik het een leuk boek vond. In de boekendoos zaten allemaal spulletjes die in het boek voorkwamen. Op de foto zie je de boekendoos.

Ik heb een presentatie gegeven en de kinderen uit mijn klas waren heel positief over de presentatie. De juf ook en gaf mij als cijfer een goed.

 

Maart 2018: Crispijn

Hoi,

Ik ben Crispijn en ben 9 jaar. Ik zit in groep 5 op de Twickelo school in Delden. Ik heb een zus van 7 jaar en zij heet Tessel. Sinds ik bij DCTwente hulp krijg ben ik erg vooruitgegaan. Ik krijg les in Enter van Juliëtte. Dinsdag ga ik altijd naar Aikido. Dit is een verdedigingssport. Mijn hobby’s zijn boom klimmen en buiten spelen.

 

Groetjes Crispijn

Februari 2018: Menno

Ik ben Menno en ik ben 11 jaar.Ik zit in groep 7 van los Hoes in Haaksbergen. Ik heb ook nog een tweeling broertje Milan. Samen spelen we graag buiten. Mijn hobby’s zijn tennis, bmxen, en skiën. Mijn dyslexie juf is Wies, ik heb al veel geleerd. Ik vind het leuk om kanjer van de maand te zijn.

 

Groetjes Menno

Januari 2018: Jesse

Ik ben Jesse. Ik ben tien jaar en zit in groep 7 van basisschool ’t Eimink in Hengelo.

Vanaf groep 6 ga ik naar het DCTwente.

Eerst was Stephanie mijn juf en nu krijg ik begeleiding van Wies.

Gelukkig zijn ze allebei heel lief en hebben ze me goed geholpen.

Spelling op school vind ik al iets makkelijker en ook de dictees gaan steeds beter.

Ik heb inmiddels ook al heel veel boeken gelezen. Het liefst lees ik boeken van Niek de Groot of Geronimo Stilton.

Het huiswerk vind ik nooit zo heel leuk want dan heb ik minder tijd om te gamen, voetballen en zwemmen. Maar eigenlijk is het nooit zo heel veel.

Omdat ik bijna klaar ben met mijn behandeling wil ik juf Stephanie en Juf Wies vast heel erg bedankten voor hun goede hulp.

 

Jesse

December 2017: Chelsey

Hallo ik ben Chelsey. Ik ben 10 jaar oud.

Ik zit in groep 6 en ik ben blijven zitten in groep 3.

Mijn school heet locatie Alfrink. Ik maak vaak grapjes.

Mijn lievelingsvak op school is rekenen.

Mijn lievelingseten is lasagne.

Ik help vaak mensen en kinderen.

Wat ik graag wil vieren is mijn verjaardag en kerst.

Mijn hobby’s zijn korfballen en knutselen en zwemmen.

Waar ik graag heen ga is de DCTwente.

Mijn juf is super leuk, daarom ga ik er graag heen.

November 2017: Adriana

Hallo, ik ben Adriana en ik ben 10 jaar. Ik zit in groep 7 van Basisschool De Esch in Oldenzaal. Mijn hobby’s zijn hockey en zelf kleding maken tijdens naailes. Verder vind ik spelen met vriendinnetjes heel erg leuk om te doen. Dat ik dyslexie heb, vind ik niet altijd even leuk. Ik heb les bij DCTwente van Shirley. De les is leuk maar het huiswerk vind ik saai. Sinds ik de les volg, ga ik met lezen en spellen wel vooruit, dus het helpt goed.

Oktober 2017: Fleur

Hallo, ik ben Fleur. Mijn hobby’s zijn turnen en scouting. Dat vind ik heel leuk. Ik woon in Enschede met mijn vader, moeder en Iris, dat is mijn zus. Mijn lievelingspopsterren zijn Lil Kleine, Boef, Ronnie Flex en Teske. De dansjes van kinderen voor kinderen vind ik leuk om na te doen. Deze dansjes kan ik al heel goed nadoen en meezingen. Verder hebben wij huisdieren, heel veel huisdieren zoals: een konijn, kippen en 1 hond. Dat vind ik heel gezellig. Mijn leeftijd is 8 jaar.
Vanaf Maart 2017 ga ik elke vrijdagmiddag met mijn moeder naar Babette van DCT. Zij helpt mij met lezen en spelling. Ik vind het erg fijn dat ik hulp hiervoor krijg. Mijn spreekbeurt wil ik houden over dyslexie.
Groetjes Fleur.

Juli 2017: Lotte

Hoi,

Ik ben Lotte. Ik woon in Enschede bij mijn vader, moeder en zusje. Ik ben 9 jaar en zit op de basisschool “De Fontein” in groep 6. Mijn hobby’s zijn: buiten spelen, knutselen, met vriendinnen spelen en musically’s maken. Ik zit op turnen en op korfbal. Op de zaterdagen moet ik vaak korfbalwedstrijden spelen. Vorig jaar zijn wij kampioen geworden. Mijn eerste dyslexie les was op 20 Mei 2016. Op vrijdag krijg ik les van Johanna en 4 keer in de week doe ik samen met mijn moeder huiswerk. Dat is best wel veel maar als ik goed mijn best doe en klaar ben met de training dan ga ik met mijn moeder naar het Anne Frank huis. Dat lijkt mij super interessant!!

Lieve groetjes,

Lotte

Mei 2017: Anique

Hai ik ben Anique

Ik woon in Enschede met mijn gezin die bestaat uit mijn vader Erwin, mijn moeder Ellen en mijn broer Xander. Ik heb ook nog een hond die heet Max. Wij hebben mijn hond al bijna 3  jaar. Ik hoorde in midden groep 5 dat ik dyslexie had ik wist eerst niet wat dat was en toen moest ik in behandeling. Ik vond het eerst niet leuk maar toen ik Marlou ontmoette toen wist ik al dat het goed kwam. En eind groep 6 vind ik het hartstikke leuk. Soms vind ik het wel moeilijk om huiswerk te maken, maar dan helpt mijn moeder of mijn vader me er doorheen. Maar ik krijg vaak ook leuk werk mee. Nu heb ik hele goede cijfers op school maar ook bij dyslexie. Daar ben ik heel blij om.

Groetjes van Anique

April 2017: Walijne

Hallo mijn naam is Walijne.

Ik ben 9 jaar. Ik zit op scouting en waterpolo.

Ik heb een broer, twee konijnen en twee honden.

Mijn DCT-juf is Juliëtte. Mijn lievelingsdieren zijn tijgers en leeuwen.

Ik ben ook erg creatief en ik kan altijd rekenen op mijn beste vriendinnen.

Ik vind het heel erg tof dat ik kanjer van de maand ben en ben bijna klaar met de dyslexietraining.

 

Groetjes,

 

Walijne

Maart 2017: Anne

Hoi,

Ik heet Anne. Ik ben 8 jaar en zit op de Bongerd in Oldenzaal. Ik vind het leuk om te knutselen, te tekenen en te kleien. Het lijkt mij leuk om kunstenares worden. Teun vind ik het leukste van de dyslexie. Ik heb hem zelfs geschilderd!
Daarnaast zit ik op hockey bij OHC Bully. Ik zit in een heel gezellig meisjes team.

Groetjes,
Anne

Januari 2017: Foks

Hallo ik heet Foks ik ben 10 jaar en zit in groep 7 van de St. Liduina school.

Ik zit al ruim 1 schooljaar bij DCT, ik zit nu op het leesniveau E7, ik lees veel boeken. Ik ben zo dol op boeken dat ik heb mee gedaan aan de voorleeswedstrijd met het boek De Gorgels van Jochem Myer.

Ik sport niet, maar ik basketbal wel heel graag ik heb laatst aan een toernooi meegedaan met mijn hele klas. Ik heb zelfs 4 punten gemaakt.

Mijn DCT juf heet juf Linda Van Oosterbaan, en ik vind haar een hele leuke juf!!! Ik ga nog maar een paar keer en dan ben ik klaar.

En nu ben ik DYSLEXIEKANJER VAN DE MAAND !!!!

 

Groeten Foks

December 2016: Thijs

Hallo

Ik heet Thijs en ben 9 jaar. Ik vind het helemaal niet leuk dat ik dyslexie heb. Ik moet hierdoor meer huiswerk maken dan de andere kinderen. Maar het moet toch. Omdat ik beter in spelling wil zijn. Ik heb elke week dyslexie-les van Juf Wies.

En het werkt wel. Vorige week belde mijn juf van school mij thuis op en toen dacht ik: ‘o jee, ik heb wat stouts gedaan’. Maar nee, ze belde omdat ik een heel goed cijfer had gehaald met dictee!

Ik vind het leuk dat ik kanjer van de maand ben.

Groetjes Thijs

November 2016: Stijn

Hoi,

Ik ben Stijn.

Mijn hobby’s zijn: voetballen en vissen.

Ik voetbal zelf bij sv Sportlust in Glanerbrug.
De beste voetballers van de wereld vind ik:
Messi, Pogba en Neuer.

Ik vis graag bij de Broekbeke in Geesteren,
want daar kun je grote steuren vangen.

Ik heb zelf één huisdier.
Het is een konijn en die heet Knuffel.

Ik krijg al meer dan een jaar
begeleiding van Mariëtte van het DCT.
In die tijd heb ik al wel 70 boeken gelezen.
Ik ben bezig met mijn 11de boekendiploma.
Ik ga nog maar een paar keer naar Mariëtte
en dan zit mijn dyslexie-behandeling erop.
Ik heb veel geleerd in die tijd.
Het lezen gaat een stuk beter
en ook met de spelling gaat het steeds beter.
Het huiswerk vond ik niet altijd even leuk om te doen.

Oktober 2016: Marlies

Hoi  ik ben Marlies

Ik ben 11 jaar oud ik hou van tekenen en zwemmen.

Ik teken bij Crea en ik survivalzwemmen bij ISV.

Maar nu voor diploma C.

Ik heb een broertje hij heet Rogier en ik heb een hondje ze heet Diva.

September 2016: Lizzy

Hallo, ik ben Lizzy en ik zal wat over mijn vakantie vertellen.

 

Wij zijn naar Center Parcs in Zeeland geweest.

Er is daar een mooi strand waar je goed kunt vliegeren.

Er is een heel leuk zwembad, met een wild-water-baan en nog heel veel andere leuke dingen.

We hebben midgetgolven gedaan en in het donker gebowld.

Er was een kinderdisco met Orri.

We hebben veel krabben gevangen: daar hebben we speciaal hengeltjes voor gekocht.

En ik ging ook nog in het donker klimmen.

We maakten ook een boottocht over het Grevelingenmeer, maar dat vond ik minder leuk.

Er waren restaurants en heel lekker eten.

Het lekkerst was het ijs met de chocoladefontein en natuurlijk PIZZA!!!

We zijn ook nog Middelburg geweest en daar was kermis!

We hebben in leuke attracties gezeten.

Op een regenachtige dag zijn we naar Naturalis geweest.

Dat is een museum met hele leuke doe-dingen en dino’s en dieren.

Lang in de auto zitten vind ik niet zo leuk, maar we hadden wel een leuke film mee.

Ik hoop dat jullie hier ook een keer naar toe willen.

 

Groetjes, Lizzy

Juni 2016: Marlou

Hallo ik ben Marlou. Ik woon samen met mijn mama, papa en mijn zus Denise. Ook hebben we een grote hond Kenzi. Mijn lievelingsdieren zijn paarden en poezen.

Een keer in de week ga ik naar yoga, dat vind ik super leuk.

Ook ben ik graag buiten, vaak om te skeeleren of ik ga opzoek naar beestjes.

Thuis heb ik ook een insectenhotel.

Ik ga naar het DCT bij Marlou, ze geeft mij heel leuk les. Vaak lees ik boeken over paarden, omdat het mijn lievelingsdier is.

Ik heb al 1 boekendiploma. En we doen leuke spelletjes bij DCT.

april 2016: Jille en Annemijn

Deze keer is de kanjer van de maand wel heel speciaal! Twee klasgenootjes uit groep 4 van basisschool de Drakensteyn in Enschede. Annemijn en Jille vertellen graag iets aan jullie over zichzelf.

 

Ik ben Jille uit Enschede.  Ik ben 8 jaar en zit op basisschool Drakensteyn in Enschede. Ik zit in groep 4.

Thuis woon ik met mijn vader, moeder en broertje Seppe van 5 en zus Mette van 10.

Sinds kort zit ik op wielrennen , dat vind ik heel leuk. Ik heb ook al een wedstrijd gereden.

Ik ben thuis niet de enige met dyslexie, ook mijn zus heeft dyslexie.

Ik heb nu een half jaar begeleiding van DCT en vind dat ik steeds iets beter kan lezen. Ik vind dat ik leuke boeken meekrijg om thuis te oefenen.

Iedere avond maak ik mijn huiswerk voor dyslexie. Ik krijg gedichtjes mee om te lezen dat vindt ik het leukst om te doen. Het huiswerk maak ik thuis het meest met mijn vader.

Ik heb altijd les van Anne. Anne is heel aardig.

Ik krijg dyslexietraining op school, dat vind ik heel fijn, want dan kan ik gewoon van mijn klas naar Anne toe.

 

Hallo, ik ben Annemijn.

Ik ben acht jaar oud (bijna negen).

Ik woon in Enschede samen met mijn ouders en zusje Marinde.

Mijn hobby’s zijn dansen, knutselen, tekenen en lekker buiten spelen met mijn vriendinnen.

Ik zit in groep 4a van Drakensteyn.

Mijn juffen zijn heel lief en helpen mij met spelling en rekenen.

Anne begeleidt mij elke donderdag en ik merk dat het steeds beter gaat!

Groetjes Annemijn

maart 2016: Floris

Hallo, ik ben Floris en ik ben 8 jaar oud. Ik kom uit Haaksbergen.

Ik heb twee broertjes, één van 3 en één van 6. Dat zijn Hugo en Jasper.

Mijn beste vrienden zijn Coen en Willem.

Ik zit op hockey en mijn hobby’s zijn vissen en fantasietekeningen maken.

Ik ben vorig jaar begonnen op 15 maart 2015 bij juf Anouk maar die is weg gegaan.

Nu zit ik bij juf Juliëtte. Die is ook heel leuk.

Ik vind het fijn dat ik naar Dyslexie Centrum mag.

Ik heb er veel geleerd. Ik vind dat ik er beter van kan lezen.

februari 2016: Jasper

Hoi ik ben Jasper en ik ben 10 jaar.

Ik woon in Oldenzaal samen met mijn papa, mama en mijn 2 broertjes Daan en Ruben.
Ik zit op de Bongerd in groep 6c.
Verder zit ik op hockey in de 8E1 en speel graag met mijn vriendjes voetbal en andere leuke dingen.
Ik heb net als jullie ook dyslexie en vind dat niet altijd leuk.
Elke maandag heb ik dyslexie begeleiding van Anne en Babette. Zij zijn heel aardig voor mij en heb al veel geleerd daardoor gaat het al een stuk beter met lezen en taal. Ik hoef nu nog maar een paar keer en dan ben ik klaar.
Ik vind het best wel jammer vooral omdat zij mij zo goed geholpen hebben. Maar gelukkig heb ik nog 2 leuke juffen en mijn ouders die mij ook goed verder helpen.
Ik vind het leuk om dit stukje te mogen schrijven als kanjer van de maand.

Groetjes Jasper.

november 2015: Sverre

Ik ben Sverre Olij.

Ik ben 10 jaar oud, ik ben geboren in Enschede.
Ik woon nu in Borne, ik zit in groep 7 op de Regenboog.
Mijn hobby’s zijn, paardrijden, wielrennen en atb.
Ik ga op woensdag avond naar club. Dat is een club waar je allemaal spelletjes doet met vrienden.
Ik zou graag op saxofoon willen maar dat mag pas in januari.
Op school gebruik ik een laptop. Dat helpt mij bij mijn concentratie.
Ik maak ook mijn huiswerk op mijn laptop en gebruik superboek.
DCT heeft mij veel geholpen met spelling en lezen. Soms is het niet leuk maar dan moet het toch.

Groetjes, Sverre Olij

oktober 2015: Esmee

Hallo,

Ik ben Esmee Stamsnijder.
Ik zit al vanaf maart 2013 op dyslexie les.
En het gaat nu super goed.
Ik zit in  klas 1 van het voortgezet onderwijs.
En het gaat heel goed, ik zie nu pas dat er heel veel kinderen uit mijn klas dyslexie hebben.
En naast school train ik super veel. Ik doe aan turnen op een bast hoog niveau. Tijdens het trainen kan ik al mijn energie kwijt. Dit is prettig. Daardoor kan ik mij beter concentreren. Ik wil graag meegeven dat als je goed je best doet er niks onmogelijk is.

Groeten: Esmee Stamsnijder

september 2015: Kelvin

Kelvin de Lange

Wie is hij: een visser, voetballer, scout en een gamer. Hij noemt zichzelf Kelvin. Broer van Zarita en vriend van Lieuwe, Merlijn, Mark, Waris en Liedewei.
Zijn motto: lang leven de lol.
Zijn droom: professioneel visser worden en racen in een crossauto.
Zijn geheim: hij heeft altijd en spellingwaaier en klankenkaart op zak.
Zijn hobby’s: voetbal, vissen en scouting.

juni 2015: Bregje

Hallo, ik ben Bregje. Ik ben bijna tien jaar.Ik woon samen met mijn ouders en met mijn zusje Evelien.

Mijn hobby’s zijn klarinet spelen en hockey. Een klarinet is een blaasinstrument.Ik moet één keer in de week naar klarinet les. En ik speel één keer in de week in het C-orkest.Soms treed ik op.

Daarnaast train ik 2 keer voor hockey bij Bully. Ik vind het allebei heel leuk.

Groetjes Bregje

april 2015: Kirsten

Hallo allemaal,

Ik ben Kirsten, 9 jaar en ik woon in Enschede. Ik heb een broer, moeder, vader en een hond. Ik zit op OBS de Wielerbaan. Mijn hobby is schaatsen. Ik wil later een beroemde schaatsster worden en kapster.

Zoals jullie weten heb ik dyslexie. Ik krijg les van Marlou Lansink. Ze is heel lief, geeft leuk les en zij is mijn kanjer. Ik krijg elke donderdag les van haar. We beginnen altijd met lezen. Daarna gaan we spelling oefenen. Soms doen we een wedstrijdje tegen elkaar. Meestal win ik. Als we klaar zijn gaan we op woordenhaai een spelletje doen.

Oh ja ik heb ook nog tips. Als je nou net op dyslexie training zit en je bent bang of zenuwachtig, is dat niet erg want dat heeft ieder kind volgens mij. Wees gewoon jezelf.

Boekentips:

Zoek een boek wat je aanspreekt, leuk vindt en niet te moeilijk is. Om het lezen leuk te houden doe je dit op verschillende manieren. Zin om zin, stukje voor stukje, een hele bladzijde of op tijd. Maar je kunt het ook met verschillende stemmetjes doen.

Ik hoop dat jullie net zo veel plezier hebben en veel leren van de dyslexie training als ik. Als je heel goed je best doet kan jij ook kanjer van de maand worden net zo als ik.

Groetjes van Kirsten!

maart 2015: Luca

Hallo,

Ik ben Luca en ben 9 jaar oud. Ik zit op honkbal, de club is Tex Town Tigers. Mijn hobby is gamen. Ik zit op de montessorischool het Zeggelt, groep 5.

Vanaf april 2014 ga ik elke donderdag naar dyslexie. Mijn eerste juf was Linda, zij heeft een baby gekregen. Shirley is nu mijn nieuwe juf. Shirley helpt mij erg goed.

Ik heb al 30 boeken gelezen en heb 4 boekendiploma’s. Het leukste boek dat ik gelezen heb is: Help! De meester is een vreetzak.

Ik ben kanjer van de maand maart 2015, dat vind ik erg leuk.

Groetjes,

Luca

februari 2015: George

Ik ben George en ik ben 11 jaar.

Ik woon in Eibergen. Dat is de leukste plek van de hele wereld! Mijn hobby’s zijn voetbal en gamen. Ik heb twee broers. Ik zit al heel lang op dyslexiebegeleiding, eerst bij juf Linda in Hengelo en nu bij juf Wies in Haaksbergen. Ze zijn allebei heel aardig.

Omdat ik al 100 keer geweest ben, hebben we laatst taart gegeten. Ik heb al heel veel geleerd, maar nog niet alles. Dus ik ga gewoon door! Het is niet zo erg, want het mag tijdens schooltijd.

januari 2015: Isa

Hoi,

Ik ben Isa en ik ben 9 jaar. Mijn hobby is paardrijden. Ik woon in Beuningen. Ik zit op de Mariaschool in Beuningen in groep 6.
Ik ben ook echt een dieren fan.
De lessen van dyslexiecentrum vind ik op een leuke manier gaan. Met de klankenkaart en de spelletjes.Ik krijg les van Susan Effing. Ik vind dat ze leuk les geeft. Dat doet ze heel goed.

Groetjes Isa

december 2014: Nina

Hallo ik ben Nina J

Ik woon in Losser en zit op OBS De Saller in groep 7 en ben 10 jaar oud.

Ik heb een meester die meneer Peter heet en ik vind dat hij mij heel goed helpt op school. Ik heb ook een hele leuke en gezellige klas.

Mijn hobby’s zijn voetbal, discozwemmen met mijn vriendinnetjes en buiten spelen. Ik knutsel ook heel graag en met mijn vriendinnetjes ben ik ook vaak te vinden op Topmodel, dan sturen wij elkaar leuke outfits om aan te trekken.

Ik kom elke week bij Mariette die mij heel goed helpt met spelling en lezen en ik vind haar heel lief. Ik ben sinds december 2013 bij haar begonnen met oefenen en het gaat steeds beter met lezen en dat vind ik heel fijn. Mariette helpt mij heel goed.

Ik ben kanjer van de maand december geworden en daar ben ik trots op.

Dit is mijn verhaal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Doei

oktober 2014: Lieke

Hoi, ik ben Lieke.

Ik ben tien jaar, bijna elf.
Mijn hobby’s zijn paardrijden en zwemmen.
Ik woon in Glanerbrug. Ik zit op OBS Glanerbrug Zuid in groep 8.
En ik ben ook dol op dieren.
En de lessen van dyslexiecentrum vind ik op een leuke manier gaan. Met de klankenkaart en de spelletjes.

Groetjes Lieke

september 2014: Laura
Hallo allemaal,

Ik ben Laura, 9 jaar en in woon in Enschede. Ik heb nog een broer, een zus en een broertje.
Ik zit in groep 7 op basisschool de Fontein. Ik heb dezelfde juffen als afgelopen jaar. Eén daarvan gaat dit jaar trouwen, dus het wordt wel een leuk jaar.
Ik ben over de helft van mijn dyslexie begeleiding bij Stephanie en dat heb ik met mijn moeder gevierd bij een pannenkoekrestaurant. Mijn broer heeft ook dyslexie en heeft net als ik daarvoor begeleiding gehad . Dat heeft hem heel erg geholpen dus ik hoop bij mij ook! Ik heb geen favoriete boeken die ik graag lees dus het is elke keer weer een verrassing wat ik ga lezen.
Mijn grootste hobby is judo. Ik heb net weer examen gedaan en heb de groene band gehaald. Ik zit ook op wedstrijdles en dit jaar wil ik meer wedstrijden gaan doen zodat ik in de selectie kan komen. Verder vind ik het leuk om loom armbandjes te maken, ik heb er al een heleboel!

Groetjes
Laura

september 2014: Thijmen

Hallo ik ben Thijmen.
Ik ben 11 jaar oud en ik woon in Hengelo & Borne.
Ik heb dyslexie en het Dyslexie Centrum Twente heeft mij geholpen. Dat vind ik heel fijn.
Ik doe heel veel op de computer. Als ik ga schrijven kunnen veel mensen het niet lezen, dat komt door mijn motoriek.
Ik zit op de S.T. Plechelmus en ik zit in groep 8B.
Ik heb een huisdier. Mijn kat Garfield heet zo omdat hij orange is.
Mijn hobby’s zijn spelen met vrienden en op de computer games spelen, bijvoorbeeld Minecraft. Ik kijk ook heel veel op Youtube zoals Allthesegamez.
Ik lees het liefste De Grijze Jager. De schrijver heet John Flanagan.
Mijn dyslexiejuf is Mariët en ze is heel aardig.

mei 2014: Jill
Hallo allemaal,
Mijn naam is Jill ik ben 9 jaar.
Ik zit op de Windhoekschool in Almelo in groep 5c.
Groep 5c is een hele leuke klas en juf Marianne is de liefste juf.
Ze helpt me heel goed. Als ik Juf en juf Linda van DCT niet had was ik niet zo ver gekomen met lezen en schrijven.
Ik mag heel graag sporten. Ieder jaar gaan we Skien in Ladis Oostenrijk.
Ik zit op Hockey bij MHC in een super gaaf team ME8.
Ook zit ik op springen bij de FAG/Achilles Wil.
Afgelopen zaterdag was ik zelfs 1e bij de clubkampioenschappen met springen. Bij springen moet je minitrampoline springen, kast met een minitrampoline ervoor, lange mat, en een dubbele minitrampoline.
De salto en hoeksalto lukte me zelfs deze kan ik net 2 weken, goed he?
Tekenen kan ik ook heel mooi en knutselen vind ik ook heel leuk.
Vooral de Loomarmbandjes maken vind ik heel leuk.
Ook zingen en muziek luisteren is een hobby.
En natuurlijk spelen met mijn BFF’s Nienke, Lisanne, Isabel.
Groetjes Jill
april 2014: Krijn
Ik ben Krijn Slot en ik ben 9 jaar oud.
Ik zit in groep 5 van montessorischool‘t Zeggelt.
Mijn school is erg leuk.
En de kinderen leren goed lezen.
Totdat ik naar het DCT in Hengelo ging kreeg ik extra les in lezen en schrijven.
Sinds ik naar DCT ga heb ik geen onvoldoendes meer op mijn rapport.
Ik lees graag de boeken van het LEVEN VAN EEN LOSER. Ik heb er al 6 gelezen!
Ik heb ze niet allemaal zelf, maar wil de serie wel graag compleet hebben.
De boeken die ik dan al gelezen heb, lees ik dan nog een keer.
Juliëtte vind ik een hele goede trainster. Ze maakt vaak een spelletje van de oefeningen en dat vind ik leuk, zoals galgje en de dierenrace. Ik win dan altijd!!!
Mijn hobby’s zijn lezen, skaten en computeren.
maart 2014: Daphne
Hai iedereen,
Ik ben Daphne 11 jaar oud.
Ik zit op OBS Het Wooldrik.
Mijn klas is rumoerig, maar gezellig.
Mijn hobby’s zijn judo en scouting.
Ik vind het leuk om te tekenen, te knutselen en…te lezen.
Mijn lievelingsboek is Geronimo Stilton. Ik heb al negen boeken van Geronimo Stilton.
Alles is leuk aan de boeken van Geronimo Stilton.
Kun jij het voorstellen om steeds een nieuwe trainer te hebben?
Vooral als je ze net goed kent.
Dat is bij mij gebeurd.
Maar door Johanna (trainer) kan ik nu beter spellen.
Dus …. Blijf oefenen.
Groetjes Daphne
februari 2014: Wietse
Ik ben Wietse Hiemstra en ben 9 jaar oud.
Ik zit in groep 6 van de Willem van Oranje school.
Ik leer veel en schrijf thuis heel veel zinnen en woorden.
Mijn favoriete boeken zijn Het leven van een Loser.
Ik heb er al 5 gelezen.
Ik heb een hele goede dyslexie juf.
Ik ben precies een jaar geleden begonnen en nu al klaar.
Het komt omdat ik heel veel oefen samen met mijn moeder.
Nu heb ik tijd voor leuke dingen.
Oefenen is goed!
januari 2014: Maud
Hallo allemaal,
Mijn naam is Maud.
Ik ben 9 jaar en zit op OBS De Windhoek in Almelo.
Ik zit in groep 5a.
Mijn juffen Angela en Sandra zijn top juffen en ze helpen mij met alles.
Mijn hobby’s zijn: “streetdance”, knutselen, zingen, popmuziek luisteren, zwemmen, skiën en spelen met vriendinnen.
Mijn lievelingsvakken op school zijn: rekenen, gym en handvaardigheid.
Mijn lievelingsdier is een hond.
Mijn beste vriendin heet Fiep ze woont op een hele mooie boerderij.
Op vakantie gaan vind ik het leukste wat er is.
Ook ben ik een echte lekkerbek en houd van lekker eten.
Ik ben dyslectisch en heb soms nog veel moeite met lezen, maar door de hulp van Annelie gaat het steeds een stukje beter.
Ondanks mijn moeite met lezen heb ik wel een lievelingsboek genaamd: “Dagboek van een muts”.
Ik ga de hele verzameling sparen.
Nu ben ik helemaal blij, want ik ben uitgekozen tot leerling van de maand!
Wow!
Dit vind ik erg leuk en ben er super trots op.
Lieve groeten,
Maud
april 2014: Krijn
Ik ben Krijn Slot en ik ben 9 jaar oud.
Ik zit in groep 5 van montessorischool‘t Zeggelt.
Mijn school is erg leuk.
En de kinderen leren goed lezen.
Totdat ik naar het DCT in Hengelo ging kreeg ik extra les in lezen en schrijven.
Sinds ik naar DCT ga heb ik geen onvoldoendes meer op mijn rapport.
Ik lees graag de boeken van het LEVEN VAN EEN LOSER. Ik heb er al 6 gelezen!
Ik heb ze niet allemaal zelf, maar wil de serie wel graag compleet hebben.
De boeken die ik dan al gelezen heb, lees ik dan nog een keer.
Juliëtte vind ik een hele goede trainster. Ze maakt vaak een spelletje van de oefeningen en dat vind ik leuk, zoals galgje en de dierenrace. Ik win dan altijd!!!
Mijn hobby’s zijn lezen, skaten en computeren.
maart 2014: Daphne
Hai iedereen,
Ik ben Daphne 11 jaar oud.
Ik zit op OBS Het Wooldrik.
Mijn klas is rumoerig, maar gezellig.
Mijn hobby’s zijn judo en scouting.
Ik vind het leuk om te tekenen, te knutselen en…te lezen.
Mijn lievelingsboek is Geronimo Stilton. Ik heb al negen boeken van Geronimo Stilton.
Alles is leuk aan de boeken van Geronimo Stilton.
Kun jij het voorstellen om steeds een nieuwe trainer te hebben?
Vooral als je ze net goed kent.
Dat is bij mij gebeurd.
Maar door Johanna (trainer) kan ik nu beter spellen.
Dus …. Blijf oefenen.
Groetjes Daphne