Beste lezer,

Hier vind je een heel speciaal boek. Het is een bijzonder verhaal dat is bedacht door Huib.
Huib is een hele vriendelijke en rustige jongen van 12 jaar met veel gevoel voor humor. Hij weet heel veel, is heel creatief en een tikkeltje eigenwijs. Maar ook dat is leuk aan Huib!
Maar er is meer: Huib heeft ontzettend veel fantasie, zo veel dat hij zelfs een verhaal bedacht, waar een boek van is gemaakt.

Extra speciaal is dat Huib een behoorlijk leesprobleem heeft: dyslexie. Daarom kwam Huib bij mij en mocht ik met hem werken. Toen we in het begin aan de slag gingen, lukte het hem bijna niet om te lezen. We hebben samen heel veel geprobeerd om het lezen op gang te krijgen.
Uiteindelijk bedacht Huib zijn eigen verhaal. De moeder van Huib, zijn vader of ik typte uit wat hij vertelde. En weet je wat er toen gebeurde? Huib las hij zijn eigen verhaal terug. Echt waar: hij lás zijn verhaal helemaal zelf.

Ik ben heel blij dat ik Huib ben tegengekomen. Misschien heeft hij wat van mij geleerd, maar ik heb zeker ook heel veel van hem geleerd, zoals het enorme doorzettingsvermogen, rustig blijven en grapjes blijven maken, ook al is het hard werken en soms heel lastig.

En nu hoop ik dat heel veel kinderen en volwassenen het boek van Huib gaan lezen, want het is heel erg de moeite waard!

Heel veel leesplezier!

Mariëtte Konink,
dyslexiespecialist/logopedist
bij DCTwente/IJsselgroep