Groepsonderzoek 22 maart 2019

Groepsbehandeling lezen en spellen
27/02/2019
Informatiebijeenkomst 10 april over ICT-hulpmiddelen bij dyslexie
12/03/2019
Toon alles

Groepsonderzoek 22 maart 2019

Voor leerlingen van eind groep 7 en in groep 8 van de basisschool en klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs biedt het DCTwente op vrijdag 22 maart groepsonderzoek naar dyslexie, een intelligentie of een schoolkeuze onderzoek aan.

Bij het groepsonderzoek dyslexie wordt een gedeelte van het onderzoek groepsgewijs afgenomen (intelligentie en spelling) en de overige testen individueel. Door de groepsgewijze afname van een aantal testonderdelen zijn wij in staat het onderzoek tegen lagere tarieven aan te bieden dan bij individueel onderzoek.
De terugrapportage vindt plaats in de vorm van een onderzoeksverslag inclusief gerichte handelingsadviezen en indien van toepassing een dyslexieverklaring. Er vindt geen adviesgesprek plaats, maar dit behoort (tegen extra betaling, op onze hoofdlocatie te Hengelo) tot de mogelijkheden.

Tevens kan een groepsonderzoek intelligentie worden afgenomen. Het is alleen mogelijk om de NIO (Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau) te laten afnemen (NIO). Na afloop ontvangt u de resultaten in de vorm van een kort onderzoeksverslag.

Bij leerlingen in groep 8 kan bepaald worden welk niveau op het voortgezet onderwijs het meest passend is. Hierbij wordt onderzoek gedaan naar de intelligentie, sociaal-emotionele ontwikkeling en werkhouding. Op basis van deze gegevens en de toetsgegevens van de leerling (uitdraai LVS) wordt een schoolkeuze advies gegeven in de vorm van een onderzoeksverslag.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor groepsonderzoek intelligentie.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor groepsonderzoek schoolkeuze.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor het groepsonderzoek dyslexie.