Ervaringen met de dyslexiezorg behandeling

Nieuwe locatie in Glanerbrug
01/11/2017
Doe Meer met Taal Conferentie
20/11/2017
Toon alles

Ervaringen met de dyslexiezorg behandeling

Op 2 mei 2017 ontving ik het verslag van het psychodiagnostisch onderzoek, waaruit blijkt dat mijn zoon Rik ernstige enkelvoudige dyslexie heeft en voor een behandeling in aanmerking komt. Aangezien Rik in eind groep 7 zit is dit een hele opluchting, want dat betekent dat hij in behandeling wordt genomen en dat dit de voorlopige schoolniveaubepaling ten goede komt. Hij zal de laatste CITO kunnen maken met het aangeleerde
uit de DCTwente behandelingen.

Wat ik fijn vind aan de manier van de DCTwente training, is dat er een ouder bij aanwezig is. Zo weet de ouder wat er behandeld is en kan dit thuis dan ook toe passen. Tevens zie je ook gelijk of de vorderingen niet alleen thuis zijn, maar ook bij de training. Ik zie aan Rik dat hij de manier van lesgeven als prettig ervaart en dat hij mede daardoor grote stappen vooruit heeft gemaakt in een korte periode. Ik ben dan ook zeer benieuwd wat er uit de toets komt die hij in januari gaat maken en of deze aansluit bij de CITO score. Ik ben in ieder geval zeer tevreden dat de behandeling door DCTwente wordt uitgevoerd.

Inge, moeder van Rik


Ik vind de DCTwente wel fijn ik ben al heel veel vooruit gegaan. Je oefent met leuke dingen (zoals spelling spelletjes) en het wordt heel goed aan je uitgelegd. Ik vind het leuk dat je een stickervel uit mag zoeken en als je al je huiswerk af hebt mag je op de achterkant vier kruisjes zetten en als het vol is mag je hem mee naar huis en een nieuwe uitzoeken.

Rik, 10 jaar