Samen naar DCTwente
23/01/2017
Rekendiagnostisch gesprek
08/03/2017
Toon alles

Dyslexie in het nieuws

In onze praktijk zien wij kinderen waarbij er sprake is van een ernstige vorm van dyslexie. Deze kinderen gaan dagelijks de strijd aan met hun lees- en spellingproblemen. Als dyslexiespecialisten erkennen wij deze problematiek en willen wij de kinderen en ouders hierin ondersteunen.

DCTwente sluit zich aan bij de visie van Prof. Aryan van der Leij: ‘Dyslexie is wat overblijft nadat laaggeletterdheid is bestreden’. In het nieuws wordt op dit moment beweerd dat dyslexie niet bestaat. Wij willen dit echter nuanceren. Dyslexie is een hardnekkige lees- en spellingstoornis, met een neurobiologische oorzaak. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 4% van de kinderen kampt met een ernstige vorm van dyslexie. Het percentage kinderen met een  dyslexieverklaring ligt echter hoger.

Als DCTwente onderschrijven wij dat het belangrijk is het lees- en spellingonderwijs te optimaliseren. In samenwerking met Expertis Onderwijsadviseurs willen wij ons daarom hard maken voor de preventie van laaggeletterdheid. Een effect daarvan zal zijn dat onterechte diagnoses voorkomen kunnen worden.