Cito en dyslexie: hoe houd je rekening met dyslexie?
09/01/2019
Groepsbehandeling lezen en spellen
27/02/2019
Toon alles

CITO uitslagen

De uitslagen van de Cito worden in deze periode weer bekend. En daarmee wordt misschien voor een leerling uw vermoeden van ernstige enkelvoudige dyslexie bevestigd, en is de vraag aan de orde of de leerling aangemeld kan worden voor een dyslexieonderzoek.

Hieronder vindt u de criteria voor aanmelding.

  • Leeftijd: 7 tot 13 jaar.
  • De school heeft gedurende 10-12 maanden, 3x per week 20 minuten extra leesbegeleiding geboden door d.m.v. Ralfi, Connect en/of Estafette.
  • Het kind scoort op de laatste drie hoofdmetingen V- op de DMT (Drie-Minuten-Toets). Er wordt uitgegaan van de totaalscore (kaart 1 + 2 +3). Of 3x V op DMT (totaalscore) én 3x V- op SVS (Cito Spelling).
  • Het kind scoort op de laatste drie hoofdmetingen 3x E op DMT (Drie-Minuten-Toets). Er wordt uitgegaan van de totaalscore (kaart 1 + 2 +3). Of 3x (lage) D op DMT én 3x E op SVS (Cito Spelling).
  • Is er sprake van bijkomende problematiek (comorbiditeit), dan moet deze onder controle zijn.
  • Is er sprake van doublure, kijk dan bij de richtlijn omgaan met doublure.

Wanneer er vragen zijn over leerlingen, waarover u wilt overleggen met een van onze dyslexiespecialisten, kunt u hieronder uw telefoonnummer of e-mailadres doorgeven, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op

[]
1 Step 1
Naam
Naam school
Werkdagen
Telefoon
Korte omschrijving van uw vraag
0 /
Previous
Next