Kinderen met lees- en spellingproblemen of een lichte vorm van dyslexie komen niet in aanmerking voor de vergoede dyslexiezorg. We hebben gemerkt dat het voor deze kinderen toch prettig en zinvol kan zijn om extra begeleiding te ontvangen. Daarom geeft DCTwente de mogelijkheid tot ‘Groepsbehandeling lezen en spellen’, een traject van 10 weken. Aan een groep van vier of vijf kinderen wordt een uur begeleiding per week gegeven: een half uur wordt besteed aan lezen en een half uur is gericht op spelling.

De eerste les is bedoeld voor ouders. In deze les leggen we uit welke lees- en spellingtechnieken er zijn. En we geven voorbeelden van de manier waarop u thuis kunt oefenen met uw kind.

De lessen twee tot en met negen zijn voor de kinderen. In alle lessen werken wij met de kinderen aan leesverbetering en een goede leesmotivatie. Wat betreft de spelling gaan we uit van de klankenkaart en werken we volgens de methode die ontwikkeld is door DCTwente. We oefenen zowel op papier als op de computer (laptop of tablet).

We geven elke week huiswerk mee en komen hierop in de volgende les terug. Bij de laatste les zijn zowel de kinderen als de ouders aanwezig.

 

Meer weten over deze training? Mariëtte Konink vertelt u er graag meer over.
E: mariette.konink@ijsselgroep.nl

 

[]
1 Step 1
Aanmeldformulier groepsbehandeling lezen en spellen
Naam
Naam van het kind
Telefoonnummer
Previous
Next
[/one]